Best vreemd om je eigen band Vreemd te noemen, zeker als alle composities van eigen hand zijn. Vreemd beschrijft de rafelranden van het leven, pijn en schoonheid liggen hier dicht bij elkaar en worden één in eigentijdse sferische muziek die zich beweegt tussen jazz en andere kunsten.

Vreemd is in 2006 opgericht door  saxofonist Frits Heimans en gitarist René Brijker.Beide muzikanten hebben hun sporen verdiend in veel verschillende groepen en stijlen met als verbindende factor de jazz en de jazzopleiding die ze beiden hebben genoten . Hun interesse in schilderkunst, fotografie, de verborgen verhalen  achter het gangbare leven en de rafelranden van de stad  maken  hun composities tot wat ze zijn, met een zeer eigen sound, verhalend,  eigen teksten…..en een tikkeltje vreemd.  

Vreemd – De Biecht
Muziek en tekst R Brijker


Na enige jaren van afwezigheid is Vreemd in 2019 met een nieuwe ritmesectie van start gegaan. Drummer Johan Lans en Bassist Vincent Holslag (beiden uit de fusion) bezorgen de band een stevige groove en houden de dromerige frontmannen met beide benen op de grond. Een optreden van Vreemd wordt zo een fascinerende ontmoeting tussen uiteenlopende werelden.

Schilderijen van Frits Heimans: www.fritsheimans.nl